Džejmi Oliver je najbolji kuvar na svetu, a evo kako priprema tradicionalno srpsko jelo - ćevape sa ajvarom!
Uglednog britanskog kuvara inspirisala je srpska kuhinja, pa je s obožavaocima podelio svoj recept za ćevapčiće.
PROČITAJTE JOŠ: Posna predjela: pasulj prebranac po receptu Džejmija Olivera (RECEPT)
Na svom zvaničnom sajtu Džejmi Oliver opisuje ovo preukusno jelo na sledeći način:
"Ako vam drugari dolaze u goste, ove tortilje sa ćevapima i ajvarom su apsolutno idealan izbor…”
Nama je odmah krenula voda na usta, tako da smo odlučili da podelimo Džejmijev recept Ćepavi with ajvar s vama!
Sastojci:
- 750 g mlevenog goveđeg mesa
- 400 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 glavica belog luka, plus 4 čena crnog
- 2 kafene kašičice sode bikarbone
- 1 kafena kašičica mlevene paprike
- 1 jaje
- 150 ml kisele vode
- Maslinovo ulje
- 6 crvenih paprika
- 2 patlidžana
- Peršun
- 2 limuna
- Ekstra devičansko maslinovo ulje
- 1 crni luk
- 6 tortilja
- Ljute papričice (po izboru)
- Kisela pavlaka
Priprema:
Oljuštite, izdrobite 4 čena belog luka i stavite u veliku činiju. Dodajte mleveno meso i pomešajte. Ubacite malo sode bikarbone i mlevene paprike, i začinite po ukusu.
Ubacite jaje i rukama gnječite smesu. Dodajte koliko je god potrebno kisele vode kako bi smesa postala glatka.
Podelite meso u 10 do 12 komada u obliku ćevapa, otprilike 10 cm dugačkih i 2 cm širokih. Stavite ih u nauljenu tepsiju, pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider.
Za ajvar, ugrejte rernu na 230ºC.
Nastavak pripreme ćevapa sa ajvarom po receptu Džejmi Olivera pročitajte OVDE!