Sastojci:
- 5 kg kornišona
- 600 ml alkoholnog sirceta
- 2,5 l vode
- 150 g soli
- 300 g šećera
- crni biber u zrnu
- mirođija
Priprema: Kornišone dobro oprati i poređati u tegle. Izmešati vodu, sirće, so i šećer i sipati preko kornišona, napuniti tegle. Ubaciti po nekoliko zrna bibera i po malo mirođije. Dobro zatvoriti.
Na dno šerpe staviti platnenu krpu, naređati tegle i sipati hladnu vodu do poklopaca. Kad voda proključa, kuvati još 5 minuta. Izvaditi tegle iz vode, uviti ih u frotir i ostaviti da se tako skroz ohladi.
Izvor: Domaći recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka