Naša čitateljka Ljiljane Vlajković iz Šapca uvek nas iznenadi odličnim receptima i zanimljivim idejama za dekoraciju jela! Ovoga puta nam otkriva recept za sarmice u vinovom listu, piše Lepa & srećna.
Sastojci:
- 40 većih liski vinove loze
- 500g mešanog mlevenog mesa
- 3-4 glavice crnog luka
- 3 veće šargarepe
- šolja pirinča
- kašika sušenog začina, so, biber, malo aleve paprike
- ulje
Kako se pripremaju zelene sarmice u vinovom listu - pročitajte OVDE!
Priprema:
Ispržiti luk i šargarepu na ulju, dodati mleveno meso, zatim opran pirinač i začine. Vinove liske kratko blanširati u posoljenoj ključaloj vodi. Filovati liske i uvijati sarmice. Ređati ih u zemljani lonac, naliti malo vode i kuvati ih u dobro zagrejanoj rerni (oko 40 minuta). Služiti uz kiselo mleko. Prijatno!
Recept piše Ljiljane Vlajković
Izvor: Lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.