Naša čitateljka Ljiljane Vlajković iz Šapca uvek nas iznenadi odličnim receptima i zanimljivim idejama za dekoraciju jela! Ovoga puta nam otkriva recept za sarmice u vinovom listu, piše Lepa & srećna.
Sastojci:
- 40 većih liski vinove loze
- 500g mešanog mlevenog mesa
- 3-4 glavice crnog luka
- 3 veće šargarepe
- šolja pirinča
- kašika sušenog začina, so, biber, malo aleve paprike
- ulje
Kako se pripremaju zelene sarmice u vinovom listu - pročitajte OVDE!
Priprema:
Ispržiti luk i šargarepu na ulju, dodati mleveno meso, zatim opran pirinač i začine. Vinove liske kratko blanširati u posoljenoj ključaloj vodi. Filovati liske i uvijati sarmice. Ređati ih u zemljani lonac, naliti malo vode i kuvati ih u dobro zagrejanoj rerni (oko 40 minuta). Služiti uz kiselo mleko. Prijatno!
Recept piše Ljiljane Vlajković
Izvor: Lepa & srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka