Najbolji način za čuvanje sečenih komada lubenice, bez obzira na veličinu, jeste obmotavanje isečenog komada prijanjajućom folijom i skladištenje u frižideru do nedelju dana.
PROČITAJTE JOŠ: PRAVIMO VELIKU GREŠKU: evo zašto ne treba da stavljamo
Na taj način sprečavate da lubenica pokupi miris ili ukus od drugih namirnica u frižideru, i zadržava vlažno "meso" voća.
Isečena lubenica na komade, bez kore, treba da se pojede najkasnije u roku od tri do četiri dana. Komade lubenice stavite u plastičnu posudu, poklopite i čuvajte u frižideru. Nemojte da vas iznenadi što će ukus biti malo drugačiji, jer samo tek sečena, sveža lubenica ima u potpunosti bogat i sladak ukus.
Kad otvarate plastičnu posudu, uvek obrišite kapljice kondenzovane vode s poklopca pre nego što ga vratite nazad!
PROČITAJTE JOŠ: 3 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu što češće
Ako imate više lubenica koju planirate da pojedete u roku od pet do sedam dana, najbolje je da je skladištite u zamrzivaču. Skinite koru, isecite na komade, a zatim ih zamrznite.
Lubenica će biti mekša od sveže lubenice kada se odmrzne, a smrznuta je odlična za pravljenje sladoleda, smutija i pića.
Izvor: Stvar ukusa/Lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.