Sastojci:

  • 1 kg šargarepe
  • 2 kg krastavaca
  • 3 kg paprike šilje
  • 2 kg zelenog paradajza
  • 2 kg svežeg kupusa
  • 2 kg karfiola
  • 1 vinobran
  • 1 konzervans
  • 1l sirćeta
  • 150 gr soli

Priprema:

Svo povrće dobro oprati pa iseckati seckom na listiće. Najlakše je odmah istresati iseckano povrće u posudu u kojoj ćete sve izmešati.

Naliti sirće, dodati so, konzervans i vinobran pa sve promešati. Ostaviti da odstoji pokriveno čistom krpom 24h uz povremeno mešanje.

Nakon 24h čiste, sterilizovane tegle puniti mešanom salatom, a sokom koji je preostao zalivati povrće.

Paziti da ne prepunite.

Staviti celofan i poklopce pa odložiti na suvo mesto.

Izvor: Domaci recepti