- Sastojci:
- 500 g graška
- 500 g krompira
- 2 batka s karabatakom
- po ukusu suvog biljnog začina
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica karija
- po potrebi ulja
- 3 kašike brašna
- 3 kašičice aleve paprike
Priprema:
Batake prvo prokuvati desetak minuta u manjoj šerpici.
Zatim u veću šerpu staviti grašak, krompir prethodno očišćen i iseckan na kockice i prokuvane batake.
Naliti vodom i dodati suvi biljni začin, kari i bosiljak.
Kuvati dok se meso ne skuva i povrće ne omekša.
Kada se bataci skuvaju izvaditi ih da se prohlade pa meso odvojiti od kosti.
Vratiti usitnjeno meso u šerpu. U tiganju ugrejati ulje, upržiti brašno, dodati alevu papriku i mešati da nema grudvica.
Uz mešanje u šerpi uliti zapršku, krčkati još 10-15 minuta pa skloniti i poslužiti.
Izvor: Recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka