Sastojci:
- 800 g brašna
- malo vode
- so i biber po ukusu
- 550 g mešanog mesa
- 2-3 glavice crnog luka
- 150 g putera
- 1 dl ulja
- 5 dl kiselog mleka
Priprema: Od brašna i vode sa kašičicom soli zamesite testo. Podelite ga u dve jufke i ostavite da odstoji 45 minuta.
Sitno iseckan crni luk pomešajte sa mlevenim mesom, začinite solju i biberom. Preko stolnjaka oklagijom razvijte što tanje testo, poprskajte ga mešavinom istopljenog putera i ulja, pa duž dve suprotne ivice porežajte nadev od mesa.
Paralelno uvijajte ivice jednu prema drugoj dok se ne sretnu. Trake razdvojte, pa svaku isecite na što manje komade i porežajte u podmazanu tepsiju.
Prelijte ih ostatkom putera ili ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Pred kraj pečenja izvadite mantije, prelijte ih kiselim melkom i zapecite još 10 minuta. Poslužite ih dok su još tople.
Recepti Danijele Gijevske bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u maju 2014. godine.
Danijela Gijevska rođena je u Makedoniji, pa odatle i njena ljubav prema kulinarstvu. Iako je diplomirani geograf i uspešna je u turizmu, njen najveći ponos je njen sin Konstantin, prvi degustator njenih specijaliteta. U njenoj porodici kuvanje je tradicija, a kulinarske veštine nasledila je od majke i bake.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka