Sastojci:

  • 800 g brašna
  • malo vode
  • so i biber po ukusu
  • 550 g mešanog mesa
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 150 g putera
  • 1 dl ulja
  • 5 dl kiselog mleka

Priprema: Od brašna i vode sa kašičicom soli zamesite testo. Podelite ga u dve jufke i ostavite da odstoji 45 minuta.

Sitno iseckan crni luk pomešajte sa mlevenim mesom, začinite solju i biberom. Preko stolnjaka oklagijom razvijte što tanje testo, poprskajte ga mešavinom istopljenog putera i ulja, pa duž dve suprotne ivice porežajte nadev od mesa.

Paralelno uvijajte ivice jednu prema drugoj dok se ne sretnu. Trake razdvojte, pa svaku isecite na što manje komade i porežajte u podmazanu tepsiju.

Prelijte ih ostatkom putera ili ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

Pred kraj pečenja izvadite mantije, prelijte ih kiselim melkom i zapecite još 10 minuta. Poslužite ih dok su još tople.

Recepti Danijele Gijevske bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u maju 2014. godine.

Danijela Gijevska rođena je u Makedoniji, pa odatle i njena ljubav prema kulinarstvu. Iako je diplomirani geograf i uspešna je u turizmu, njen najveći ponos je njen sin Konstantin, prvi degustator njenih specijaliteta. U njenoj porodici kuvanje je tradicija, a kulinarske veštine nasledila je od majke i bake.