Sastojci:
- glavica luka
- kašika ulja
- 200 ml belog vina
- 250 ml bujona
- 600 g sirovog kiselog kupusa
- 2 karanfilića
- kašičica bibera u zrnu
- kašičica kima
- lovorov list
- 3-4 zrnca kleke
- so, biber
- 300 g dimljene slanine
- 4 šnite dimljenog svinjskog mesa
- 600 g krompira
- šećer
- 4 koluta krvavice
Priprema: Naseckajte luk i propržite ga na ulju. Dodajte vino i malo bujona, a zatim umešajte kiseli kupus. U gazu stavite karanfilić, zrna bibera, kim i kleku, zavežite i dodajte zajedno sa lovorovim listom. Posolite i ostavite da se kuva. Nasecite slaninu na kriške, pa je dodajte u kupus. Kuvajte sat vremena, a po potrebi dolivajte bujon.
Oljuštite i operite krompir, pa ga nasecite na komade. Kuvajte krompir dvadesetak minuta u slanoj vodi. Izvadite kesicu sa začinima i začinite kupus. Poslužite ukrašeno kolutićima krvavice. Dovoljno za 4 osobe.
Vreme pripreme: 85 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.