Sastojci:
- 2 kg jagnjećeg buta ili plećke bez kosti
- 2 l mleka
- 1/2 l jakog bujona od povrća (šargarepa,celer, crni luk, biber,lovorov list)
- 2 kg krompira
- so
- peršun
- ulje
Priprema: Meso isecite na veće komade, poređajte u dublju šerpu i zalijte mlekom. Kuvajte oko sat i po na srednjoj vatri. U pekač ili dublji pleh sipajte ulje, poređajte meso, oljuštene cele krompire poređajte oko mesa, prelijte bujonom i mlekom koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopite ili stavite aluminijumsku foliju preko pleha. Pecite sat do sat i po vremena (da krompir upije svu tečnost i lepo se zapeče). Pred kraj otklopite ili skinite foliju. Pospite peršunom i služite uz kajmak.
Vreme pripreme: 180 minuta
Recepte piše: Milja Lukić
Pročitajte još:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.