Sastojci:

  • 1/2 l jogurta
  • 3 kesice želatina
  • 300 g majoneza
  • 300 g šunke
  • 200 g kuvane šargarepe
  • 5 kuvanih jaja
  • 200 g kiselih krastavaca

Priprema: Zagrejte jogurt da bude vruć. Dodajte rastopljen želatin u malo tople vode i majonez, sve dobro izmešajte. Ostale sastojke sitno iseckajte i umešajte u prethodnu smesu. Izlijte u neki lep kalup (širok a nizak kuglof ili srneća leđa). Do služenja držite u frižideru. Tad pihtije istresite iz kalupa na poslužavnik ili oval. 

Napomena: Umesto kalupa, bele pihtije možete da slažete i kao tortu: red bele pihtijaste mase, red šunke sečene na listove, red bele pihtijaste mase, red kolutova kuvane šargarepe, red bele pihtijaste mase, red kuvanih jaja sečenih na kolutove, red bele pihtijaste mase, red kiselih krastavaca, i završite redom bele pihtijaste mase.

Izvor: Lisa