Sastojci:
- 4 batata
- 2 šolje bistre supe od povrća
- 1 šolja kinoe
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog lika
- 1 šolja pasulja
- 1 šolja kukuruza
- malo kumina, korijandera, mlevene paprike
- 3 kašike soka od limete
- 3 kašike meda
- so, biber
- 100 g punomasnog sira
- 3 kašike parmezana
Priprema:
Kinou kuvajte u bistroj supi od povrća na laganoj vatri 15 minuta dok ne omekša. Na ulju kratko propržite sitno seckani luk pa dodajte beli luk. Pomešajte s kinoom. Dodajte oceđeni kuvani pasulj, kuvani kukuruz, korijandar, kumin, crvenu papriku, sok od limete, med, sol i biber. Sve dobro promešajte i punite izdubljene polovite batata. Pospite narendanim sirom i parmezanom i pecite u rerni dok se sir ne rastopi.
Izvor: Gastro