Sastojci:

  • 100 g badema, oraha, lešnika (najbolje proprženih) ili kikirikija
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 100 g urmi, suvih šljiva ili suvog grožđa
  • 6-7 kašika kikiriki-maslaca, maslaca od badema ili lešnika
  • 150 g tamne čokolade

Priprema:

Bademe (ili drugo što ste odabrali) i zobene pahuljice usitnite u blenderu ili multipraktiku. Istresite ih u činiju pa blenderom usitnite urme (odnosno suve šljive ili suvo grožđe koje ste pre toga natopili da omekšaju i dobro ocedili). Kad od suvog voća nastane gusta pasta, dodajte biljni maslac koji ste odabrali.

Nakon što se povežu, dodajte ih u činiju sa samlevenim sastojcima. Dobro promešajte; po potrebi dodajte još biljnog maslaca. Uzimajte po kašičići smese i oblikujte kuglice. Na poslužavnik stavite papir za pečenje.

Na pari u dubljoj posudi rastopite čokoladu, pa viljuškom u nju spuštajte kuglice kako bi cele bile oblivene čokoladom. Stavite ih na papir za pečenje i ako želite, pospite naseckanim orašastim plodovima. Ostavite da se ohladi i čokolada stvrdne.

Tekst: Patricia Lucija Tomasović

Izvor: Sensa klub