Sastojci:
- praziluk
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 1 l buojona od povrća
- kašika zrna senfa
- 250 g kisele pavlake
- 2 kašike jačeg senfa
- kašika slabijeg senfa
- kašika slatkog senfa
- so
- 2 kašičice šećera
Priprema:
Praziluk očistite, operite, osušite i isecite na tanke kolutove. Nekoliko ostavite na stranu za garniranje. Zagrejte puter u šerpi i izdinstajte praziluk. Pospite preko brašnom, pa prelijte bujonom. Supu pustite da provri i oko 10 minuta dalje kuvajte na tihoj vatri. Zrna senfa 10 minuta kuvajte u 100 ml ključale vode, pa ih ocedite. Kiselu pavlaku kao i sve vrste senfa umešajte u čorbu. Pikantno začinite solju i šećerom. Čorbu od senfa sipajte u duboke tanjire, pa je ukrasite zrnima bibera, preostalim prazilukom i, po želji, svežim začinskim biljem.
Izvor: Lisa lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.