Sastojci: 

  • praziluk
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 1 l buojona od povrća
  • kašika zrna senfa
  • 250 g kisele pavlake
  • 2 kašike jačeg senfa
  • kašika slabijeg senfa
  • kašika slatkog senfa
  • so
  • 2 kašičice šećera

Priprema: 

Praziluk očistite, operite, osušite i isecite na tanke kolutove. Nekoliko ostavite na stranu za garniranje. Zagrejte puter u šerpi i izdinstajte praziluk. Pospite preko brašnom, pa prelijte bujonom. Supu pustite da provri i oko 10 minuta dalje kuvajte na tihoj vatri. Zrna senfa 10 minuta kuvajte u 100 ml ključale vode, pa ih ocedite. Kiselu pavlaku kao i sve vrste senfa umešajte u čorbu. Pikantno začinite solju i šećerom. Čorbu od senfa sipajte u duboke tanjire, pa je ukrasite zrnima bibera, preostalim prazilukom i, po želji, svežim začinskim biljem. 

Izvor: Lisa lepa & srećna