Sastojci:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 250 g badema
  • 60 g ušećerene kore od narandže
  • 70 g suvog grožđa
  • 60 g ušećerene limunove kore
  • čaša tucanog keksa
  • 2 kašike ruma

Za sirup:

  • 250 g šećera
  • 1/4 l vode
  • 2 kašike ruma

Priprema:

Penasto umutiti 8 žumanca sa šećerom. Umešati samlevene bademe, ušećerenu seckanu koru od narandže i limuna, isitnjen (istucan) keks, rum i čvrst sneg od 8 belanaca. Sve pažljivo izmešati, sipati u zamašćen i brašnom posut kalup za torte i ispeći u pećnici. Pečenu tortu izbosti čačkalicom, pa je sa jedne strane preliti polovinom sirupa. Prebaciti na tanjir za tortu i preliti drugu stranu torte ostatkom sirupa.

VIŠE: Kuglice od suvog voća

Priprema sirupa:

Kuvati šećer sa vodom, pa kad je postigao gustinu sipati 2 kašike ruma i time prelivati tortu.

Izvor: Lisa