Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • so, biber
  • 2 kašike brašna
  • 800 g kuvanog paradajza
  • 3 glavice luka
  • čen belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • kašika vina od pirinča ili suvi šeri
  • kašika soja sosa
  • kašika čili sosa
  • malo šećera

Priprema: Operite i osušite ribu. Isecite je na 4 komada i uvaljajte u brašno. Na vrućem voku ugrejte ulje. Pržite filete 4 minuta sa svake strane. Izvadite i ostavite na toplom.

Sitno naseckajte luk i beli luk, pa dinstajte 1 minut na maslinovom ulju. Dodajte  paradajz, vino  od pirinča, soja i čili sos i šećer. Kuvajte 5 minuta.

Gotov sos prelijte preko prženih fileta i poslužite uz kuvan pirinač ili testeninu.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa