Sastojci:
- 500 gr poluobarenog crvenog pasulja
- 500 gr sočiva
- 2 glavice luka
- 4 češnja belog luka
- 1 struk praziluka, srednje veličine
- 1 sveža crvena paprika
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice mlevenog kumina
- 2 kašičice mlevenog korijandera
- 2 kašičice dimljene paprike
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 2 kašičice sušenog origana
- 1 morski oraščić, narendan
- 2 kašike paradajz-pirea
- 500 gr konzerviranog paradajza (pelata)
- 1,2 l proceđene supe od povrća
Priprema: Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.
Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.