Sastojci:

  • 500 gr poluobarenog crvenog pasulja
  • 500 gr sočiva 
  • 2 glavice luka
  • 4 češnja belog luka
  • 1 struk praziluka, srednje veličine
  • 1 sveža crvena paprika
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice mlevenog kumina
  • 2 kašičice mlevenog korijandera
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 1 morski oraščić, narendan
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • 500 gr konzerviranog paradajza (pelata)
  • 1,2 l proceđene supe od povrća

Priprema: Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.

Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.

Izvor: Lisa

Salata od pasulja sa jabukovim sirćetom

Čorba od pasulja i piletine

Paprike punjene pasuljem (POSNO)

Vranjanski lučen pasulj (POSNO)