- Sastojci:
- 1 pile 1-1,5 kg
- 1 veliki crni luk
- 2-3 šargarepe
- 2-3 bele zeleni
- celer, veličina jajeta
- 2 lovorova lista
- 1/2 šolje pirinča (125 ml.)
- 2 limuna
- 3-4 žumanca
- 150-200 ml. pavlake
- mirodjija i peršun
- so i biber
U dublji lonac staviti pile i naliti 4-5l vode. Posoliti i ostaviti da provri. kad provri smanjiti vatru i skidati penu koja se pravi. Kad poskidate penu dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kad se piletina skuvala sa povrćem izvadite pile pa poslidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac.
Kad dodate meso dodajte i pirinač. Posle 15 minuta kuvanja pirinča ulupajte sok od limuna sa žumancima, dobro ulupajte pa dodajte im pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte peršun i mirodjiju i poslužite pileću čorbu toplu.
Izvor: Domaći recepti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.