• Sastojci:
  • 1 pile 1-1,5 kg
  • 1 veliki crni luk
  • 2-3 šargarepe
  • 2-3 bele zeleni
  • celer, veličina jajeta
  • 2 lovorova lista
  • 1/2 šolje pirinča (125 ml.)
  • 2 limuna
  • 3-4 žumanca
  • 150-200 ml. pavlake
  • mirodjija i peršun
  • so i biber

U dublji lonac staviti pile i naliti 4-5l vode. Posoliti i ostaviti da provri. kad provri smanjiti vatru i skidati penu koja se pravi. Kad poskidate penu dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kad se piletina skuvala sa povrćem izvadite pile pa poslidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac.

Kad dodate meso dodajte i pirinač.  Posle 15 minuta kuvanja pirinča ulupajte sok od limuna sa žumancima, dobro ulupajte pa dodajte im pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte peršun i mirodjiju i poslužite pileću čorbu toplu.

Izvor: Domaći recepti