• Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 400 gr viršli
  • 4 kriške slanine
  • 2 kašike tucane paprike
  • 1 glavica luka
  • 100 gr spanaća ili kelja
  • 3 čena belog luka
  • 1 kisela pavlaka
  • 1/2 l bistre pileće supe

Priprema:

U šerpi sa debelim dnom propržite slaninu, viršle i tucanu papriku na tihoj vatri.

Ocedite i izvadite ih,  pa u masnoći koja ostane propržite luk i beli luk par minuta.

Dolivajte polako pileću supu dok luk ne postane staklast pa nalijte ostatak.

Kad provri, dodajte krompir i kuvajte dok ne omekša.

Iseckajte slaninu i viršle, pa i h dodajte u supu.

Obarite spanać ili kelj kratko u posoljenoj vodi.

Ocedite ga i iseckajte na rezance.

Dodajte u supu.

Podesite ukus supe dodajući so i biber.

Na kraju umešajte pavlaku i poslužite.

Napomena: ako ne možete da nabavite kvalitetnije viršle za ovaj recept, možete upotrebiti i barenu šunku ili neki drugi narezak.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA ITALIJANSKA JELA