Sastojci:

  • 2,5 dl mleka
  • 125g brašna
  • 4 jajeta
  • prstohvat soli
  • kašika šećera
  • kašika limunovog soka
  • 4 jabuke
  • cimet
  • šlag (po želji)

Priprema:

Umutite 2,5 dl mleka, 125 g brašna, 4 jajeta i malo soli. Ostavite testo da miruje oko pola sata. Oljuštite 4 jabuke, podelite ih na četvrtine pa ih dalje izdelite na tanje kriške. Kašiku limunovog soka pomešajte s kašikom šecera i ostavite da odstoji. Rernu zagrejte na 50 stepeni. Pecite palačinke s jedne strane, odozgo poređ ajte jabuke, pa ih prevrnite i ispecite s druge strane. 

VIŠE: Slatke palačinke sa voćem kakve do sada sigurno niste probali

Palačinke možete slagati jednu na drugu i po želji filovati šlagom. Jabuke pokapajte pripremljenim sirupom od limuna i pospite cimetom. Palačinke držite tople u rerni dok se lepo ne spoje.

Izvor: Lisa