Sastojci:
- 2 jabuke isečene na kockice posute cimetom
- 2 kriške integralnog ili heljdinog hleba isečenog na kockice
- izmrvljeni lešnici ili bademi po želji
- 1 litar mleka
- 3 kašike pšeničnog skroba (nišaste)
- 2 kašike meda
Priprema:
Dve jabuke iseći na kockice, posuti cimetom i sa dva parčeta integralnog ili hleba od heljde isečenog na kockice, zatim izmrvljenim lešnicima i bademima po želji, sve to još jednom ponoviti, dodati 1 decilitar mleka i peći na 175 stepeni 20-25 minuta.
Za to vreme na ringli zagrejati litar mleka, a u činiji razmutiti tri kašike pšeničnog skroba (nišaste) i sipati u provrelo meko. Potom smanjiti vatru i uz stalno mešanje kuvati. Kad počne da stvara mehure, dodati dve kašike meda, promešati, skinuti sa vatre i ohladiti. U podesnu čašu sipati jabuke, odozgo staviti puding i ukrasiti po želji.
Tekst: M. R.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.