Bečka šnicla sa krompir-salatom i krastavcima

Sastojci za 4 osobe:

  • 750 g krompira
  • so, biber
  • 1 veliki krastavac
  • 125 g punomasne pavlake
  • kašicica senfa
  • 75 g dimljene slanine
  • 5 kašika putera
  • 4 teleće šnicle (od 125 g)
  • 3 kašike brašna
  • 2 jajeta
  • 4 kašike prezli
  • 4 grančice mirođije

Priprema: Krompir s ljuskom kuvajte u slanoj vodi 25 minuta, pa ga ocedite. Krastavac oljuštite i narendajte. Pomešajte pavlaku, so, biber i senf i dodajte krastavac. Krompir ostavite da se malo ohladi, pa ga oljuštite. Očistite luk i sitno ga naseckajte, a slaninu nasecite na tanke trake.

Dve kašike putera ugrejte u tiganju, krompire isecite na listiće, pa ih propržite na puteru. Dodajte slaninu i luk, sve zajedno propržite i začinite.

Šnicle istucite, uvaljajte u brašno. Razmutite jaja, šnicle stavite u jaja, pa uvaljajte u prezle. Pržite ih na preostalom puteru 4-5 minuta sa svake strane.

Mirođiju naseckajte, dodajte u salatu. Poslužite sa šniclom i krompirima.

Vreme preipreme: 75 min.

Šnicle sa žalfijom

Sastojci za 4 osobe:

  • 800 g krompira
  • čen belog luka
  • so, biber
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • po 2 grančice žalfije i ruzmarina
  • 1/2 limuna
  • 4 tanke svinjske šnicle (od 125 g)
  • malo brašna
  • 2 kašike senfa
  • 4 tanka listića pršute
  • 2 grančice žalfije
  • 2 kašike putera

Priprema: Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i prepolovite. Beli luk i ruzmarin isitnite, pomešajte sa solju, biberom i uljem. Limun operite i isecite na kolutove. Pomešajte ga u tepsiji sa krompirom i začinjenim uljem i pecite 35 minuta povremeno okrećuci za vreme pečenja.

Meso začinite, pa s jedne strane pospite brašnom (otresite višak). Drugu stranu mesa premažite senfom, stavite na to pršutu, pa šnicle preklopite. Filujte meso listićima žalfije i učvrstite čačkalicama.

Puter ugrejte, pa pržite šnicle 4-5 minuta sa svake strane. Poslužite s krompirom.

Vreme pripreme: 65 min.

Urolane šnicle sa sirom i ananasom

Sastojci za 4 osobe:

  • 3 tanke svinjske šnicle (oko 500 g mesa)
  • so, biber
  • 3 manja lista kuvane šunke
  • 3 manja lista sira
  • manja konzerva ananasa
  • 2 kašike ulja
  • 100 g pavlake za kuvanje
  • 50 g narendanog sira

Priprema: Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šnicle posolite, pobiberite i nafilujte šunkom i sirom. Ananas ocedite i presecite, a sok sačuvajte. Po dva komada stavite na šnicle, smotajte ih i učvrstite čačkalicama.

Rolnice propržite na vrućem ulju, stavite u manji pleh. Pomešajte pavlaku za kuvanje, 150 ml vode i pet kašika soka od ananasa, sipajte u masnoću od prženja i zakuvajte. Preostali ananas isecite na kockice, dodajte u sos, pa time prelijte meso. Pospite sirom i pecite 30 minuta u rerni.