Sastojci (za 4 osobe):
- 1 vezica peršuna
- 1 vezica vlašca
- 250 g jogurta
- 1 kašika mleka
- 1 kašičica sirćeta
- šećer
- 2 jajeta
- 300 g fileta pilećih grudi
- 4 kašike brašna
- 150 g prezli
- 4 kašike maslaca
Priprema:
Za umak prvo iskidajte listiće peršuna i naseckajte vlašac na kolutiće. Oboje izmiksujte sa 50 g jogurta i mlekom. Pomešajte s preostalim jogurtom. Začinite solju, biberom, sirćetom i šećerom.
Razmutite jaja. Narežite piletinu na tanke ploške. Uvaljajte meso u brašno, jaja i prezle, pa pritisnite panadu. Popržite na maslacu i ocedite na kuhinjskom papiru.
Vreme pripreme: 50 minuta
Recepte piše: Marija Jakob