Sastojci (za 4 osobe): 

  • 1 vezica peršuna
  • 1 vezica vlašca
  • 250 g jogurta
  • 1 kašika mleka
  • 1 kašičica sirćeta
  • šećer
  • 2 jajeta
  • 300 g fileta pilećih grudi
  • 4 kašike brašna
  • 150 g prezli
  • 4 kašike maslaca 

Priprema:

Za umak prvo iskidajte listiće peršuna i naseckajte vlašac na kolutiće. Oboje izmiksujte sa 50 g jogurta i mlekom. Pomešajte s preostalim jogurtom. Začinite solju, biberom, sirćetom i šećerom.

VIŠE: Saveti iskusnih domaćica: kako da najbrže odmrznete piletinu (VIDEO)

Razmutite jaja. Narežite piletinu na tanke ploške. Uvaljajte meso u brašno, jaja i prezle, pa pritisnite panadu. Popržite na maslacu i ocedite na kuhinjskom papiru. 

Vreme pripreme: 50 minuta

Recepte piše: Marija Jakob