- Sastojci (4 osobe):
- 4 crvene paprike
- 200 g feta sira
- jaje
- 50 g kisele pavlake
- biber, so
- 4 kašike maslinovog ulja
- mali baget (200 g)
Priprema:
Zagrejte gril u rerni. Paprike operite i obrišite, pa ih stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom. Pecite ih u rerni dok ne dobiju tamnobraon boju i dok ne počnu da se stvaraju mehurići po njima. Povremeno ih okrećite. Zatim paprike izvadite iz rerne, stavite ih u plastičnu kesicu i ostavite tako oko 10 minuta. Tek tada ih pažljivo oljuštite i presecite uzduž napola i odstranite seme.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Fetu sitno izgnječite viljuškom. Dodajte celo jaje i kiselu pavlaku i sve dobro promešajte. Zatim dodajte bibera po želji. Namažite uljem ravan pleh.
Napunite paprike masom od sira i otvorom okrenutim nagore ređajte jednu pored druge u pleh. Zatim paprike posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Zatim pecite u rerni oko 40 minuta. Isecite baget na kriške i ispecite ga u tosteru. Servirajte ga sa paprikama.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka