• Sastojci (4 osobe):
  • 4 crvene paprike
  • 200 g feta sira
  • jaje
  • 50 g kisele pavlake
  • biber, so
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • mali baget (200 g)

Priprema:

Zagrejte gril u rerni. Paprike operite i obrišite, pa ih stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom. Pecite ih u rerni dok ne dobiju tamnobraon boju i dok ne počnu da se stvaraju mehurići po njima. Povremeno ih okrećite. Zatim paprike izvadite iz rerne, stavite ih u plastičnu kesicu i ostavite tako oko 10 minuta. Tek tada ih pažljivo oljuštite i presecite uzduž napola i odstranite seme.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Fetu sitno izgnječite viljuškom. Dodajte celo jaje i kiselu pavlaku i sve dobro promešajte. Zatim dodajte bibera po želji. Namažite uljem ravan pleh.

Napunite paprike masom od sira i otvorom okrenutim nagore ređajte jednu pored druge u pleh. Zatim paprike posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Zatim pecite u rerni oko 40 minuta. Isecite baget na kriške i ispecite ga u tosteru. Servirajte ga sa paprikama.

Recepte piše: Marija Jakob