Sastojci:

  • 400 g bresaka
  • 400 g kajsija
  • oko 500 g manga (odn. 300 g pripre- mljenog voća)
  • 2 limuna 
  • 100 ml belog vina
  • 1 kg želir-šećera

Priprema:

  1. Poparite breskve i oljuštite ih. Potom operite kajsije i obrišite ih. Izvadite koštice i iseckajte voće. Mango takođe iseckajte na kockice.
  2. Jednu polovinu voća sitno iseckajte. Zatim ispasirajte drugu polovinu, pa komade voća i ovaj pire sipajte u jednu posudu. Iscedite limunove, i sok i belo vino dodajte voću.
  3. Na kraju dodajte šećer. Pustite da masa provri i kuvajte je, mešajući, oko 4 mi-nuta. Odmah sipajte u vrele tegle i dobro zatvorite.
  4. Ostavite tegle oko 5 minuta da stoje naopako.

Vreme pripreme: oko 30 minuta + kuvanje 4 minuta

Recepte piše: Marija Jakob