Sastojci:
- 400 g bresaka
- 400 g kajsija
- oko 500 g manga (odn. 300 g pripre- mljenog voća)
- 2 limuna
- 100 ml belog vina
- 1 kg želir-šećera
Priprema:
- Poparite breskve i oljuštite ih. Potom operite kajsije i obrišite ih. Izvadite koštice i iseckajte voće. Mango takođe iseckajte na kockice.
- Jednu polovinu voća sitno iseckajte. Zatim ispasirajte drugu polovinu, pa komade voća i ovaj pire sipajte u jednu posudu. Iscedite limunove, i sok i belo vino dodajte voću.
- Na kraju dodajte šećer. Pustite da masa provri i kuvajte je, mešajući, oko 4 mi-nuta. Odmah sipajte u vrele tegle i dobro zatvorite.
- Ostavite tegle oko 5 minuta da stoje naopako.
Vreme pripreme: oko 30 minuta + kuvanje 4 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.