Sastojci:

  • pileće meso (3 bataka s karabatacima)
  • 3-4 glavice luka
  • 2 kašike brašna
  • 1-2 kašičice aleve paprike
  • so, biber

Sastojci za noklice:

  • 3 jajeta
  • 8 kašika brašna
  • so

Priprema: Razdvojte batake i karabatake. Sitno iseckan crni luk dinstajte u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne postane mekan i staklast. Na početku dinstanja dodajte kašičicu soli, pomoći će da luk pusti vodu. Spustite meso i na srednjoj vatri nastavite dinstanje dok i meso ne ispusti svoj sok (10-15 minuta). Preko mesa i luka sipajte brašno i alevu papriku, mešajte da ne zagori. Nalijte vodu da sve prekrije, pojačajte vatru, nastavite s kuvanjem. Kad provri smanjite vatru i kuvajte još pola sata. Dosolite po potrebi. Pobiberite. Za noklice razmutite jaja viljuškom, posolite i dodajte brašno. Treba da dobijete srednje gusto testo koje se rasteže kao žvaka. U paprikaš koji tiho vri kašikom spuštajte komade testa. Noklice su gotove čim isplivaju na površinu, što je vrlo brzo. Isključite vatru i poklopljen paprikaš ostavite još neko vreme na ringli.

Recepte piše: Marija Jakob