- Sastojci (za sipkavo testo):
- 250 g brašna
- 50 g šećera
- kašičica rendane limunove kore
- malo soli
- jaje
- 150 g putera
- Za fil:
- po 250 g jagoda, ribizli i nektarina
- po 100 g malina, kupina i višanja
- 50 g putera
- 150 g šećera
- 50 g listića badema
Priprema: Pomešajte brašno, šećer, limunovu koru, so, jaje i komadiće putera pa umesite glatko testo. Umotajte ga u foliju i držite u frižideru oko pola sata. Voće operite, pa jagode očistite i prepolovite, ribizle skinite s grančica, nektarine isecite na kriške, a višnjama izvadite koštice. Rernu zagrejte na 190 stepeni. Za karamel rastopite puter u tiganju s debelim dnom, sipajte šećer i pržite dok ne dobije lepu braon boju, pa dodajte listiće badema. Pripremljeno voće pomešajte, izručite u karamel i pažljivo promešajte, pa preručite u podmazanu tepsiju. Testo premesite, rastanjite prema veličini tepsije i stavite preko voća tako da bude lepo pokriveno, pa ga na više mesta probodite viljuškom. Pecite oko 20 minuta i odmah preručite na kuhinjsku rešetku da voće bude odozgo. Poslužite kolač dok je još topao.
Napomena: 60 minuta + 30 za hlađenje
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.