U ovom sladoledu ima vitamina C u izobilju, tu je i đumbir čija protivupalna svojstva pomažu kod visoke temperature i bolnih zglobova, tekući pektin koji pomaže kod upale grla, a tu su još i med i ljute papričice.
Sastojci:
- 2 čaše soka od pomorandže
- 1/3 čaše soka limuna
- 2/3 čaše smeđeg šećera
- 1/3 čaše meda
- 1 kašika mlevenog đumbira
- ljuta paprika (na vrh noža)
- 2 kašike viskija
- 2 kašike tekućeg pektina (voćni šećer)
Priprema:
Sastojke osim pektina, viskija i paprike dobro izmešajte i prokuvajte, nakon što proključa dodajte ostalo i neka vri otprilike minut. Ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u zamrzivač da očvrsne.
Izvor: Doznajemo.com
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.