U ovom sladoledu ima vitamina C u izobilju, tu je i đumbir čija protivupalna svojstva pomažu kod visoke temperature i bolnih zglobova, tekući pektin koji pomaže kod upale grla, a tu su još i med i ljute papričice.
Sastojci:
- 2 čaše soka od pomorandže
- 1/3 čaše soka limuna
- 2/3 čaše smeđeg šećera
- 1/3 čaše meda
- 1 kašika mlevenog đumbira
- ljuta paprika (na vrh noža)
- 2 kašike viskija
- 2 kašike tekućeg pektina (voćni šećer)
Priprema:
Sastojke osim pektina, viskija i paprike dobro izmešajte i prokuvajte, nakon što proključa dodajte ostalo i neka vri otprilike minut. Ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u zamrzivač da očvrsne.
Izvor: Doznajemo.com
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka