Čokoladni sladoled s maslacem od kikirikija

  • Sastojci:
  • 2 dcl grčkog ili običnog jogurta ( grčki jogurt osigurava veću kremoznost)
  • 2 dcl slatke pavlake
  • 5 supenih kašika kakaa
  • 70g šećera
  • 100g kremastog maslaca od kikirikija

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i umutite. Možete se poslužiti i mikserom. Sipajte u činiju pogodnu za zamrzavanje i mućenje jer ćete sladoled morati da hladite 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi i malo mutiti.

VIŠE: Gelato Italiana: italijanski sladoled od čokolade

Sladoled od breskve 

  • Sastojci:
  • 6 velikih zrelih breskvi 
  • 80 g šećera
  • 2 dcl slatke pavlake
  • 1 supena kašika soka od limuna
  • prstohvat soli

Priprema: Ogulite i isecite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih u blender s ostalim sastojcima i dobro izmešajte. Ako nemate bledner, poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati 3 dana.

LETNJE OSVEŽENJE: 3 recepta za domaći sladoled
LepaiSrecna 

VIŠE: Lažni sladoled od banana

Sladoled od banane i badema

  • Sastojci:
  • 3 zrele banane
  • 3 kašike iseckanih badema
  • 2 dcl slatke pavlake ili jogurta

Priprema: Banane oljuštite, isecite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima proverite da li su smrznute) i ubacite u blender zajedno s pavlakom ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe i kašikom ih lagano umešajte u smesu.

Izvor: Zadovoljna