Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g kuvanog krompira
- 2 čena belog luka
- po kašičica suvog majorana i majčine dušice
- 3 kašike sveže rendanog parmezana
- 10 kašika maslinovog ulja
- so
- biber
- 250 g pilećih prsa
- po 1 crvena i žuta paprika
Priprema:
Krompir operite i u ljusci kuvajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Kada se ohladi, oljuštite ga i isecite na režnjeve. Očistite i ispasirajte beli luk, pa ga pomešajte s majčinom dušicom, parmezanom, uljem, solju i biberom. Meso operite, prosušite i isecite na kockice. Papriku operite, prepolovite, očistite i iseckajte. Ulje sa začinima rasporedite u 2 činije.
Krompir marinirajte 20 minuta u jednoj, a meso i papriku u drugoj posudi. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Komade krompira, paprike i mesa stavljajte na ražnjiće naizmenično dok ne iskoristite sav materijal pa ih pecite pola sata u podmazanom plehu.
Priprema: 55 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka