Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g kuvanog krompira
  • 2 čena belog luka  
  • po kašičica suvog majorana i majčine dušice
  • 3 kašike sveže rendanog parmezana
  • 10 kašika maslinovog ulja
  • so
  • biber  
  • 250 g pilećih prsa
  • po 1 crvena i žuta paprika

Priprema:

Krompir operite i u ljusci kuvajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Kada se ohladi, oljuštite ga i isecite na režnjeve. Očistite i ispasirajte beli luk, pa ga pomešajte s majčinom dušicom, parmezanom, uljem, solju i biberom. Meso operite, prosušite i isecite na kockice. Papriku operite, prepolovite, očistite i iseckajte. Ulje sa začinima rasporedite u 2 činije.

VIŠE: Piletina na tropski način: pileći ražnjići sa bananama

Krompir marinirajte 20 minuta u jednoj, a meso i papriku u drugoj posudi. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Komade krompira, paprike i mesa stavljajte na ražnjiće naizmenično dok ne iskoristite sav materijal pa ih pecite pola sata u podmazanom plehu.

Priprema: 55 minuta

Recepte piše: Marija Jakob