Sastojci:

  • 400 g fileta od pilećih grudi
  • 2 kašike sitno seckane limun-trave
  • ljuta paprika isečena na kolutove
  • 2 kašike meda
  • 2 kašičice susamovog ulja
  • zreli mango
  • 3 kašike soka od limuna
  • 4 crvene banane
  • 2 kašike ulja
  • veza bosiljka

Priprema:

Operite filete, obrišite vodu s njih, isecite ih na kocke, pa ih probodite drvenim štapićima za ražnjiće prethodno navlaženim u vodi. U jednoj posudi izmešajte limun-travu, ljutu papriku, med i susamovo ulje. Ovom marinadom dobro premažite i ražnjiće. Stavite ih u posudu, poklopite i ostavite oko dva sata u frižideru da se ohlade.

Oljuštite mango, isecite ga na kocke i stavite u činiju. Poprskajte sokom od limuna i napravite pire. Oljuštite banane i isecite ih na kolutove debljine 2-3 cm. Ulje zagrejte u posudi sa debelim dnom i komade banana propržite sa obe strane oko jedan minut. Dodajte i pire od manga i stavite na toplo mesto.

Pileće ražnjiće oko 10 minuta pecite ispod grila. Pri tome više puta okrećite ražnjiće i premazujte preostalom marinadom (ako nemate gril, možete da ih pečete i u nekoj tepsiji).

Ražnjiće i banane sa pireom od manga stavite na tanjire. Operite bosiljak i otresite od vode. Pokidajte listiće i njima garnirajte ražnjiće.

Vreme pripreme: 30 minuta +mariniranje 2 sata