- Sastojci (za 4 osobe):
- 1,2 kg krompira
- 3 konzerve tunjevine (po 150 g)
- 3 dl jogurta
- 4 kašike limunovog soka
- 4 kašike majoneza
- 3 kašike kapra
- so, biber
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašika putera
- 2 kašičice rendane limunove kore
- 3 kašike iseckanog peršuna
Priprema: Mladi krompir izribajte pod mlazom vode i u ljusci kuvajte oko 25 minuta.
Ocedite tunjevinu, izgnječite viljuškom i pomešajte s jogurtom, limunovim sokom, majonezom i kaprom, pa dobro začinite solju i biberom.
U tiganju zagrejte zajedno puter i maslinovo ulje, propržite krompir sa svih strana i na kraju dodajte rendanu limunovu koru i peršun. Dobro posolite i pobiberite, pomešajte s tunjevinom i garnirajte grančicama peršuna.
Priprema: oko 40 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.