• Sastojci (za 4 osobe):
  • 1,2 kg krompira
  • 3 konzerve tunjevine (po 150 g)
  • 3 dl jogurta
  • 4 kašike limunovog soka 
  • 4 kašike majoneza
  • 3 kašike kapra
  • so, biber
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • kašika putera
  • 2 kašičice rendane limunove kore
  • 3 kašike iseckanog peršuna

Priprema: Mladi krompir izribajte pod mlazom vode i u ljusci kuvajte oko 25 minuta.

Ocedite tunjevinu, izgnječite viljuškom i pomešajte s jogurtom, limunovim sokom, majonezom i kaprom, pa dobro začinite solju i biberom.

U tiganju zagrejte zajedno puter i maslinovo ulje, propržite krompir sa svih strana i na kraju dodajte rendanu limunovu koru i peršun. Dobro posolite i pobiberite, pomešajte s tunjevinom i garnirajte grančicama peršuna.

Priprema: oko 40 minuta 

Recepte piše: Marija Jakob