Sastojci (za 4 osobe):
- 1 pile (1,6 kg)
- 1 limun
- 2 grančice žalfije
- 5 kašika maslinovog ulja
- so, biber
- 2 komorača
- 600 g tikvica
- 200 g čeri-paradajza
- 3 paradajza
- 1 kašičica šećera
- balzamiko sirće
- 1 čen belog luka
- 125 g instant palente
- 500 ml bujona
- 100 g sira maskarpone
- naribani muskatni oraščić
Priprema:
Operite i osušite pile. Odvoite batake i krila. Presecite pile. Operite i osušite limun. Naribajte koru i iscedite sok. Operite i osušite žalfiju. Delove piletine premažite sa 4 kašike ulja, začinite pa pospite korom limuna. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Narežite komorač na ploške. Narežite tikvicu na ploške. Očistite paradajz. Male prerežite, a velike nasecite na ploške. Pomešajte povrće pa začinite solju, biberom, šećerom, 1 kašikom ulja, sokom od limuna i sirćetom. Zajedno s izgnječenim belim lukom stavite na pleh. Na to stavite piletinu i žalfiju i pecite 40-45 minuta.
Vreme pripreme: 105 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka