Zdravo sirće od jagoda ne samo da menja ukus salate, već se odlično uklopa uz slatko voće. Leti dodajte u bokal sa svežom mentom za osvežavajući napitak, može i malo penušavog vina za odrasle.

Sastojci:

  • 250 g slatkih jagoda
  • 200 ml sirovog neprerađenog jabukovog sirćeta bez aditiva, vinskog sirćeta ili balsamiko sirćeta
  • 1 kašika javorovog sirupa ili pirinčanog slada ili više po potrebi.

Priprema: Operite i osušite jagode, očistite od stabljika i isecite na male komade. U sterilisanoj tegli ih prelijte javorovim sirupom i sirćetom. Ostavite jedno dva do tri dana da odstoji na sobnoj temperaturi, a potom procedite kroz finu cediljku ili krpu za sir; možete da ostavite da se to lagano ocedi preko noći, a onda sipajte u sterilisanu flašicu i možete godinu dana da ga držite u frižideru.

Tekst: Dunja Gulin

Izvor: Sensa