Mešavina specijalnih začina i tajni dodatak za hrskavu koricu čini ove krompiriće posebnim...
Sastojci:
- kilogram krompira
- 2 belanaca
- 1 kašičica čilija
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica soli
- biljno ulje (može i svinjska mast)
- prstohvat origana i timijana
VIŠE: Mladi krompirići pečeni u rerni sa komadićima soje
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Ogulite, operite i naseckajte krompire na veoma tanke štapiće jednakih dimenzija (vrlo bitna stavka). U većoj posudi umutite belanca. U manjoj posudi pomešajte sve začine i so. Ubacite iseckane krompire u belance i dobro promešajte.
VIŠE: Mladi krompirići glazirani u balzamiko sirćetu po receptu Marte Stjuart
Pospite mešavinu začina po krompirićima i opet promešajte tako da svaki komad dobije malo po sebi. Pospite papir za pečenje tankim slojem ulja. Stavite krompiriće na papir koji je već na plehu i pecite 40 minuta na 220 stepeni (svakih 5 do 7 minuta okrenite krompire). Po želji, možete prelivati sa po malo ulja tokom pečenja. Izvadite iz rerne i poslužite.
VIŠE: Krompirići iz rerne po receptu dobre domaćice
Izvor: Punkufer.dnevnik.hr