Sastojci:

  • kilogram krompira
  • 2 belanaca
  • 1 kašičica čilija
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1 kašičica soli
  • biljno ulje (može i svinjska mast)
  • prstohvat origana i timijana

VIŠE: Mladi krompirići pečeni u rerni sa komadićima soje

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Ogulite, operite i naseckajte krompire na veoma tanke štapiće jednakih dimenzija (vrlo bitna stavka). U većoj posudi umutite belanca. U manjoj posudi pomešajte sve začine i so. Ubacite iseckane krompire u belance i dobro promešajte.

VIŠE: Mladi krompirići glazirani u balzamiko sirćetu po receptu Marte Stjuart

Pospite mešavinu začina po krompirićima i opet promešajte tako da svaki komad dobije malo po sebi. Pospite papir za pečenje tankim slojem ulja. Stavite krompiriće na papir koji je već na plehu i pecite 40 minuta na 220 stepeni (svakih 5 do 7 minuta okrenite krompire). Po želji, možete prelivati sa po malo ulja tokom pečenja. Izvadite iz rerne i poslužite.

VIŠE: Krompirići iz rerne po receptu dobre domaćice

Izvor: Punkufer.dnevnik.hr