Sastojci (za 20 komada):

Za testo: 

  • kockica kvasca (42 g)
  • 400 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 50 g putera
  • prstohvat soli

Za puding: 

  • kesica pudinga od vanile
  • 500 ml mleka
  • 80 g šećera
  • 100 g putera

Za smesu od sira:

  • 6 jaja
  • 1 kg svežeg, manje masnog sira
  • 100 g šećera
  • kesica vanilin-šećera
  • malo soka od limuna
  • 100 g listića badema
  • 100 g suvog grožđa

I još: 

  • 50 g tečnog putera
  • 50 g šećera

Priprema:

Razmrvite kvasac pa zamesite s brašnom, mlakim mlekom i preostalim sastojcima za testo. Prekrijte pa stavite na toplo mesto da se diže 40 minuta. Pomešajte prašak za puding i 4 kašike mleka. Zakuvajte preostalo mleko, šećer i puter, umešajte prašak, zakuvajte pa ostavite da se ohladi. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Razvaljajte testo na limu za pečenje. Odvojte belanca i žumanca od 2 jajeta. Pomešajte žumanca, sveži sir, šećer, vanilin-šećer, sok od limuna, bademe i grožđice. Premažite po testu.  Odvojte belanca od žumanaca. Umešajte žumanca u puding. Umutite 6 belanaca u čvrst sneg pa umešajte. Premažite po kremu od sira pa pecite oko 40 minuta. Prelijte tečnim puterom i pospite šećerom. 

Vreme pripreme: 155 minuta

Recepte piše: Marija Jakob

Pogledajte i: