Sastojci (za 4 osobe):

  • 450 g hidriranih sojinih komadića 
  • 1 kg mladog krompira 
  • 100 g crnog luka
  • 50 g slanine
  • 200 ml supe
  • 2 čena belog luka
  • 2 supene kašike ulja
  • 1 supena kašika seckanog peršunovog lista
  • biber
  • so

Priprema: Crni luk i slaninu iseći pa propržiti na vrelom ulju. Dodati hidrirane sojine komadiće i iseckan beli luk. Soju naliti supom, posoliti i pobiberiti, te kuvati 10 minuta. Krompir poređati u podmazanu vatrostalnu činiju i posoliti. Peći ga u rerni na 220°C. Gotov krompir pomešati sa sojom i posuti seckanim peršunovim listom.

Napomena: Uvek u zamrzivaču čuvajte malo zamrznute bistre supe – bujona. Pomoći će vam da brzo pripremite kako supe tako i druga jela. Bujon jelima daje specifičan ukus.

Savet lekara: Proizvodi od soje najbolji su ako su proizvedeni od organski gajene soje i ukoliko se unose umereno, uz ostale namirnice koje čine uravnoteženu ishranu: žitarice od integralnog zrna, uključujući i integralni pirinač, povrće, meso i morsku hranu.

Vreme pripreme: 40 minuta

Izvor: Stetoskop

Pogledajte i:

Brzi i jeftini recepti: pikantni francuski krompir u rerni

Najbolji recept za domaće tortilje bez kvasca

Zdravo i ukusno: pljeskavice od spanaća