Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 glavice crnog luka 
  • čen belog luka 
  • 1,5 kg svinjske plećke
  • kašičica mlevenog kima 
  • kašika aleve paprike 
  • so, biber
  • kašika brašna 
  • 6 kašika ulja 
  • malo šećera 
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • 500 ml belog vina 
  • 750 ml supe od kocke 
  • 200 g krompira
  • 300 g kiselog kupusa 
  • 2 kašike majorana 
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike peršuna

Priprema:

Meso isecite na kocke i izmešajte s kimom, alevom paprikom, solju, biberom i brašnom. Ispržite na jako zagrejanom ulju i izvadite. U masnoći od mesa ispržite iseckani crni i beli luk. Dodajte šećer i karamelizujte ga. Umešajte paradajz-pire, dodajte vino, supu i vratite meso u šerpu. Izrendajtei krompir i dodajte, pa krčkajtei 90 minuta.

VIŠE: Vatrena gulaš-čorba 

Dodajte iseckani kiseli kupus i kuvajte još 5 minuta. Pospite majoranom, umešajte kiselu pavlaku i peršun. Servirajte uz pirinač ili pire.

Recepte piše: Marija Jakob