Ako ste ikad u životu pripremali ikakvo meso, verovatno ste se nekad zapitali da li smete meso nakon odmrzavanja opet zalediti.
Naime svima nam se dogodi da iz zamrzivača izvadimo previše mesa i nakon što se odmrzne shvatimo da je taj jedan odrezak viška.
Kako se pravilno zamrzavaju namirnice
Šta s tim viškom?
Stručnjaci tvrde da u situaciji kad ste meso odmrzavali tako što ste ga iz zamrzivača prebacili u frižider, bez ikakvog straha ga možete vratiti u zamrzivač. Ali, budite svesni da sa sledećim zamrzavanjem vaše meso gubi na kvalitetu ukusa i teksture.
Ne samo da meso tokom odmrzavanje gubi vodu, nego će se ponovnim zamrzavanjem stvoriti ledeni kristali unutar strukture mesa, koji će uticati na njegova vlakna, pa ćete na kraju imati prilično suv komad mesa.
Oprez: izraz "sveže" meso ne znači da ono nije zamrzavano
Naravno, sigurnost mesa zavisiće od toga kako ste s njim postupali. Najbolji način odmrzavanja je dakle u frižideru, u hladnoj vodi ili u mikrotalasnoj.
Ali nikako ne na sobnoj temperaturi ili, još gore, u posudi s vrućom vodom.
Izvor: Stvar ukusa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka