Sastojci (za 4 osobe):
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ulja
- 800 g mladog spanaća
- so, biber
- muskatni oraščić
- 1x osnovni recept za dizano testo (pogledajte OVDE)
- 150 g ovčjeg sira
- 1 jaje
- ½ kašičice narendane kore od limuna
- 2 kašike prezli
- 100 g svežeg sira
- 2 kašike suvog grožđa
- 1 žumance
- 2 kašike mleka
- 40 g pinjola
Priprema: Naseckajte beli i crni luk pa ih prodinstajte na ulju. Dodajte spanać, dinstajte ga 3 minuta, začinite pa ocedite. Premesite testo, podelite na dva dela i ovalno razvaljajte. Razmrvite sir, pomešajte s jajetom, limunom, prezlama, svežim sirom, spabaćem i suvim grožđem, pa začinite. Rasporedite to po testu. Preklopite rubove. Pomešajte žumanca i mleko. Premažite po testu. Pospite spanaćem s pinjolama. Pecite oko 20 minuta.
Ukupno vreme za pripremu: 95 minuta
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka