Sastojci (za 4 osobe): 

  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 800 g mladog spanaća
  • so, biber
  • muskatni oraščić 
  • 1x osnovni recept za dizano testo (pogledajte OVDE)
  • 150 g ovčjeg sira
  • 1 jaje
  • ½ kašičice narendane kore od limuna
  • 2 kašike prezli 
  • 100 g svežeg sira
  • 2 kašike suvog grožđa
  • 1 žumance 
  • 2 kašike mleka 
  • 40 g pinjola

Priprema: Naseckajte beli i crni luk pa ih prodinstajte na ulju. Dodajte spanać, dinstajte ga 3 minuta, začinite pa ocedite. Premesite testo, podelite na dva dela i ovalno razvaljajte. Razmrvite sir, pomešajte s jajetom, limunom, prezlama, svežim sirom, spabaćem i suvim grožđem, pa začinite. Rasporedite to po testu. Preklopite rubove.   Pomešajte žumanca i mleko. Premažite po testu. Pospite spanaćem s pinjolama. Pecite oko 20 minuta. 

Ukupno vreme za pripremu:  95 minuta 

Izvor: Lisa