- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 800 g spanaća
- 100 g maslaca
- 2,5 dl mleka
- 3 jajeta
- 100 g kačkavalja (nekog koji se lepo topi)
- so, biber
- peršun
Priprema: Krompir skuvajte u slanoj vodi. Oljustite ga, izrendajte i posolite. Spanać dobro operite i isecite na rezance, pa ga propržite na jednom delu maslaca. U podmazanu vatrostalnu posudu ređajte red krompira posutog sitno seckanim peršunom, red spanaća posutog isitnjenim sirom, i tako naizmenično dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red treba da bude od krompira. Musaku pospite biberom i prelijte ostatkom razmućenog maslaca i umućenim jajima s mlekom i malo soli. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
Za pripremu ovog jela potrebno vam je 40 minuta.
Napomena: Ova musaka sprema se i u posnoj varijanti – bez jaja i sira, a s vodom umesto mleka.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.