Potrebno:
- 1 kg sveže svinjske slanine
- ½ kg ždrebeće džigerice
- 2 glavice luka
- kašika svinjske masti
- so, biber
- šećer
Priprema: U slanoj vodi skuvajte slaninu i džigericu (vodite računa da džigerica ne ostane krvava, ali ni da se prekuva jer će pašteta biti gorka). Luk iseckajte i kratko propržite na masti. Pobiberite i posolite, začinite po ukusu i dodajte kašičicu šećera. Sve sameljite na najsitniju rešetku, pa usitnite u blenderu. Sipajte paštetu kalupe koje ste prethodno podmazali mšču i posučiprezalama. Kada se pašteta ohladi, prevrnite je iz kalupa i poslužiti uz prepečeni hleb sa puterom. Uz ovaj specijlaitet možete servirati i zelenu salatu.
Vreme pripreme: 110 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.