Potrebno:
- 1 kg sveže svinjske slanine
- ½ kg ždrebeće džigerice
- 2 glavice luka
- kašika svinjske masti
- so, biber
- šećer
Priprema: U slanoj vodi skuvajte slaninu i džigericu (vodite računa da džigerica ne ostane krvava, ali ni da se prekuva jer će pašteta biti gorka). Luk iseckajte i kratko propržite na masti. Pobiberite i posolite, začinite po ukusu i dodajte kašičicu šećera. Sve sameljite na najsitniju rešetku, pa usitnite u blenderu. Sipajte paštetu kalupe koje ste prethodno podmazali mšču i posučiprezalama. Kada se pašteta ohladi, prevrnite je iz kalupa i poslužiti uz prepečeni hleb sa puterom. Uz ovaj specijlaitet možete servirati i zelenu salatu.
Vreme pripreme: 110 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka