Sastojci:

Za testo:

  • 200 g keksa 
  • 75 g putera

Za fil:

  • 9 listova želatina
  • 4 kivija 
  • 3 kašike soka od limuna 
  • 140 g šećera 
  • 700 g punomasnog jogurta

Za ukrašavanje:

  • 3 kašike badema iseckanog na listiće  
  • 2 kašike bagremovog meda 
  • 2 kivija

Priprema: Keks stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom, pa ga izručite u činiju i pomešajte s puterom. Masu utapkajte na dno okruglog kalupa, pa ostavite da se pola sata hladi u frižideru. Za krem razmekšajte želatin u hladnoj vodi. Jedan kivi oljuštite, iseckajte na kockice, pomešajte sa 40 g šećera i sokom od limuna, pa na tihoj vatri kuvajte oko četiri minuta. Kompot od kivija ostavite da se prohladi i u njemu rastvorite oceđen želatin. Čim masa počne da se steže, umešajte jogurt umućen s preostalim šećerom. Krem preručite u kalup, prekrijte folijom i ostavite tri sata u frižideru. Badem nasuvo propržite u tiganju da dobije zlatnožutu boju. Oljuštite drugi kivi, isecite ga na kolutove i poprskajte medom. Tortu pažljivo izvadite iz kalupa, pa ivicu unaokolo ukrasite bademom, a odozgo rasporedite kivi.

Izvor: Lisa