- Sastojci (za 12 parčića):
- 3 gotove kore za tortu
- 2/3 kesice želatina
- 150 g maskarponea (ili mladog neslanog sira)
- 5 kašika šećera u prahu
- 6 kašika kokosovog mleka (iz konzerve)
- kašika limunovog soka
- 1/2 kašičice rendane kore limuna
- 5 dl slatke pavlake
- 150 g kokosovog brašna
- 250 g čokoladnog krema
- kesica učvršćivača šlaga
Priprema: Kore isecite u obliku zvezda. Razmekšajte želatin. Izmešajte maskarpone, 4 kašike šećera u prahu, kokosovo mleko, koru i sok od limuna. Rastopite želatin i pomešajte s tri kašike krema. Dodajte sve to u preostali krem, promešajte i ostavite da se hladi. Čvrsto umutite polovinu pavlake sa 100 g kokosovog brašna i dodajte u želirani krem. Prvu zvezdu stavite na tacnu za tortu. Zagrejte 150 g čokoladnog krema, pa na zvezdu izručite polovinu, a zatim trećinu krema sa sirom. Stavite odozgo drugu zvezdu, premažite je preostalim kremom i prelijte preostalim kremom od sira. Preklopite trećom zvezdom. Ostavite na hladnom oko dva sata. Čvrsto ulupajte preostalu pavlaku, šećer u prahu i učvršćivač, pa premažite tortu. Preostalo kokosovo brašno malo propržite i njime pospite tortu. Ukrasite kremom od čokolade.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka