• Sastojci (za 12 parčića):
  • 3 gotove kore za tortu 
  • 2/3 kesice želatina
  • 150 g maskarponea (ili mladog neslanog sira)
  • 5 kašika šećera u prahu 
  • 6 kašika kokosovog mleka (iz konzerve)
  • kašika limunovog soka
  • 1/2 kašičice rendane kore limuna
  • 5 dl slatke pavlake
  • 150 g kokosovog brašna 
  • 250 g čokoladnog krema
  • kesica učvršćivača šlaga

Priprema:  Kore isecite u obliku zvezda. Razmekšajte želatin. Izmešajte maskarpone, 4 kašike šećera u prahu, kokosovo mleko, koru i sok od limuna. Rastopite želatin i pomešajte s tri kašike krema. Dodajte sve to u preostali krem, promešajte i ostavite da se hladi. Čvrsto umutite polovinu pavlake sa 100 g kokosovog brašna i dodajte u želirani krem. Prvu zvezdu stavite na tacnu za tortu. Zagrejte 150 g čokoladnog krema, pa na zvezdu izručite polovinu, a zatim trećinu krema sa sirom. Stavite odozgo drugu zvezdu, premažite je preostalim kremom i prelijte preostalim kremom od sira. Preklopite trećom zvezdom. Ostavite na hladnom oko dva sata. Čvrsto ulupajte preostalu pavlaku, šećer u prahu i učvršćivač, pa premažite tortu. Preostalo kokosovo brašno malo propržite i njime pospite tortu. Ukrasite kremom od čokolade.

Izvor: Lisa