Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 žumance
  • ½ kašičice senfa
  • 1,25 dl ulja
  • kašika sirćeta
  • so, biber
  • kašika ajvara
  • 2 paradajza
  • krastavac
  • vezica rukole
  • 4 lepinje
  • 4 fileta belog mesa (po 80 g)
  • 50 g brašna
  • 1 jaje
  • malo mleko
  • 100 g prezli
  • 100 g seckanih lešnika
  • 1 dl ulja za prženje

Priprema: Pomešajte žumace i senf, dodajte ulje kap po kap, pa mutite tako da dobijete kremasti majonez. Umešajte sirće i ajvar, posolite, pobiberite i ostavite da se hladi. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Paradajz, krastavac i rukolu operite i očistite, a zatim isecite za salatu.

Presecite lepinje, pa ih zapecite pet minuta sa unutrašnje strane. Na jedan tanjir sipajte brašno, u drugom umutite jaje i mleko, a u trećem pomešajte prezle i lešnik. Meso prvo panirajte brašnom, zatim ga umočite u jaje i mleko, pa u prezle i lešnik. Pržite ga u vrelom ulju. Lepinju namažite majonezom, poređajte povrće, salatu, ubacite meso i poslužite.

Vreme pripreme: 35 minuta

Recepte piše: Marija Jakob