Sastojci(24 komada)
- 100 g oraha
- po 100 g mlečne i čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 200 g šećera
- 50 g kakaa u prahu
- 50 ml ruma ili soka od pomorandže
- 4 jajeta
- 120 g brašna
- I još:
- 80 g šećera
- 30 g putera
- 24 polovina oraha
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nasecite (ne presitno) 100 g oraha. Sitno iseckajte čokoladu. Rastopite puter. Pomešajte šećer i kakao pa umešajte puter i rum. Potom umešajte jaja i brašno i na kraju orahe i komade čokolade.
Obložite pleh papirom za pečenje pa prepolovite uz pomoću trake aluminijske folije. Jednu polovinu premažite testom i pecite oko 30 minuta. Za preliv prvo rastopite šećer da lagano dobije smeđu boju. Potom dodajte 100 ml vode. Zakuvajte i umešajte puter.
Zasecite kolač na 24 komada, obložite polovinama oraha pa prelijte prelivom. Pecite još 5 minuta.
Vreme pripreme: 55 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka