Sastojci:

  • 800 g teletine (za kuvanje)
  • 2 kašike soka od limuna
  • so
  • 250 g šampinjona
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica luka
  • 5 karanflića
  • 1 vezica peršuna
  • 30 g brašna
  • 30 g mekog putera
  • 2 žumanceta
  • 100 g pavlake

Priprema: Operite meso, prosušite, natrljajte sokom od limuna te posolite. U šerpi prekrijte vodom i pustite da zakuva.

U međuvremenu očistite i operite povrće. Nasecite pečurke na listiće, a šargarepu na komade. U luk zabodite karanfiliće. Operite peršun i napravite vezicu. Sve dodajte mesu, pustite da provri pa kuvajte oko 90 minuta.

Zamesite brašno i puter. Oko 30 minuta pre kraja kuvanja dodajte u meso, umešajte i ostavite da provri. Nakon kuvanja sklonite šerpu sa šporeta. Izvadite meso, peršun i luk. Usitnite meso. Razmutite žumanca i pavlaku, time zgusnite sos, ali nemojte više kuvati.

Dodajte meso i ostavite oko 5 minuta da odstoji. Začinite i ukrasite po želji naseckanim listićima peršuna.

Vreme pripreme: 125 minuta

Recepte piše: Marija Jakob