Sastojci:
- 1 pile (oko 900 g)
- 1 kašičica zrna bibera
- 1 lovorov list
- so
- 400 g tikvica
- 2 stabljike celera
- 300 g belog pasulja (velika zrna, iz konzerve)
- 250 ml soka od paradajza
- 2 kašike koncentrata paradajza
- 250 g mini paradajza 250 g zamrznute boranije
- 200 g pirinčanih rezanaca
- po 1 grančica majčine dušice, origana i ruzmarina
- 1 kašika svetlog balzamiko sirćeta biber
Priprema: Stavite u lonac pile, zrna bibera i lovorov list, stavite vodu da prekrije pile pa kuvajte oko 90 minuta na laganoj vatri. Usitnite celer i tikvice. Ocedite pasulj.
Izvadite pile, skinite kožu, odvojite meso od kostiju pa ga usitnite. Izvadite začine iz čorbe. Zatim kuvajte u toj tečnosti sok od paradajza, koncentrat, paradajz, boraniju, tikvice, celer i rezance oko 10 minuta. Operite začinsko bilje, prosušite i naseckajte. Ugrejte ga u čorbi zajedno s mesom i pasuljem. Začinite sirćetom, solju i biberom i ukrasite po želji.
Vreme pripreme: 105 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka