Sastojci (za 40 komada):
- 120 g putera
- 400 g brašna
- 150 g badema
- 100 g šećera
- 2 jajeta
- kašičica praška za pecivo
- 100 g čokolade
Priprema: Umutite žumanca i jedno belance, puterom i šećer, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Zamesite rukom testo i ostavite na hladnom da se odmara pola sata. Zatim testo razvucite, isecite štanglice, pa svaku premažite umućenim belancetom, pa pospite oljuštenim i seckanim bademima na listiće. Poređajte u podmazani pleh i pecite oko osam minuta na 180 stepeni. U čokoladu dodajte kašiku putera i rastopite je. Jedan kraj ispečenih i ohlađenih štanglica umočite u rastopljenu čokoladu. Kad se čokolada stegne, poslužite štanglice.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka