Sastojci (za 40 komada):

  • 120 g putera
  • 400 g brašna
  • 150 g badema
  • 100 g šećera
  • 2 jajeta
  • kašičica praška za pecivo
  • 100 g čokolade

Priprema: Umutite žumanca i jedno belance, puterom i šećer, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Zamesite rukom testo i ostavite na hladnom da se odmara pola sata. Zatim testo razvucite, isecite štanglice, pa svaku premažite umućenim belancetom, pa pospite oljuštenim i seckanim bademima na listiće. Poređajte u podmazani pleh i pecite oko osam minuta na 180 stepeni. U čokoladu dodajte kašiku putera i rastopite je. Jedan kraj ispečenih i ohlađenih štanglica umočite u rastopljenu čokoladu. Kad se čokolada stegne, poslužite štanglice.

Recepte piše: Marija Jakob