Sastojci (za 40 komada):
- 120 g putera
- 400 g brašna
- 150 g badema
- 100 g šećera
- 2 jajeta
- kašičica praška za pecivo
- 100 g čokolade
Priprema: Umutite žumanca i jedno belance, puterom i šećer, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Zamesite rukom testo i ostavite na hladnom da se odmara pola sata. Zatim testo razvucite, isecite štanglice, pa svaku premažite umućenim belancetom, pa pospite oljuštenim i seckanim bademima na listiće. Poređajte u podmazani pleh i pecite oko osam minuta na 180 stepeni. U čokoladu dodajte kašiku putera i rastopite je. Jedan kraj ispečenih i ohlađenih štanglica umočite u rastopljenu čokoladu. Kad se čokolada stegne, poslužite štanglice.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.