- Sastojci:
- 800 g krompira
- 500 ml mleka
- so, biber
- muskatni oraščić
- malo kajenske paprike
- 500 g svinjskog fileta
- kašičica crvene mlevene paprike
- 2 kašike margarina
- crvena paprika
- 4 struka mladog luka
- 50 g rendanog parmezana
- 100 g rendanog ementalera
- listići bosiljka
Priprema:
Ogulite krompir, operite ga i isecite na kriške. U loncu zagrejte mleko, dodajte so, biber, kajen papriku i muskatni oraščić, pa 5 minuta kuvajte krompir. Izvadite, ocedite i stavite sa strane. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Operite i osušite meso, pa ga isecite na 1 cm debele šnicle. Istrljajte ih crvenom mlevenom paprikom, biberom i solju. U tiganju istopiti margarin i na njemu ispržite meso sa svih strana.
Operite papriku, prepolovite je, izvadite semenke i isecite na uske trake. Očistite mladi luk i isecite na kolutove. Margarinom podmažite vatrostalnu posudu pa u slojevima ređajte meso, krompir, papriku i mladi luk. Mleko pomešajte sa parmezanom i rendanim ementalerom i prelijte poslagane sastojke. Pecite u rerni 30 minuta. Izvadite i pospite listićima bosiljka.
Vreme pripreme: 25 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Pročitajte još:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka