Sastojci: 

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike mleka
  • 4 kašike ulja
  • 4 pune kašike brašna
  • ravna kašika kakaa
  • kesica praška za pecivo

Fil:

  • 7 dl mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 9 kašika šećera
  • 50 g čokolade
  • 250 g margarina
  • 3 banane

Priprema: Za koru umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte žumanca, šećer, ulje, mleko, brašno s praškom za pecivo i kakao, i mikserom na najmanjoj brzini sve promešajte. Pecite u velikom podmazanom plehu. Izvadite dok je još vrelo iz pleha i umotajte rolat u krpu (ne kvasite je). Za fil odvojte 1 dl mleka, pa u njemu rastvorite puding i šećer. Skuvajte preostalo mleko i zakuvajte puding. Ohladite.

Dodajte umućen margarin i podelite na dva dela. U jedan stavite otopljenu čokoladu. Mažite koru prvo čokoladnim filom, zatim belim, pa poređajte banane i urolajte. Ostavite malo fila za premazivanje gotovog rolata. Po želji, rolat možete da pospete mlevenom plazmom ili orasima, a možete da ga prelijete i umućenim šlagom.

Recepte piše: Milja Lukić

Pročitajte još:

Rolat od keksa s kafom

Rolat sa šumskim voćem

Lisin tiramisu rolat